O ofertă pentru Traseul Revoluției. Realitate augmentată și marcaj tactil

traseul revoluției

A doua licitație pentru documentația pentru Traseul Revoluției se poate încheia cu succes. A fost depusă o ofertă, dar nu înainte ca primăria să tripleze suma oferită. O firmă din București și una din Timișoara s-au asociat pentru contractul de cel mult 160.000 de euro.

Primăria Timișoara va analiza în perioada următoare oferta depusă pentru contractul de „servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării obiectivului de investiții Memorialul (Traseul) Revoluției din 1989 în Timișoara”. E a doua licitație, după ce la prima nu s-a prezentat nimeni. Procedura din decembrie era

În luna decembrie, Primăria Timișoara scotea la licitație „servicii de proiectare (faza DALI)”, la o valoare maximă de 232.135 lei, cu TVA inclus, și un termen de execuție de patru luni. În 30 mai, procedura a fost reluată, de această dată pentru „servicii de proiectare (faza DALI+PT+AT) dezvoltate în baza serviciilor de elaborare studii și concepte curatoriale/expoziționale și care stau la baza serviciilor IT în vederea realizării obiectivului de investiții din cadrul proiectului «Memorialul (Traseul) Revoluției din 1989 în Timişoara»”.

Suma maximă oferită este de 793.000 lei, cu TVA, iar termenul contractual va fi de șase luni. Unica ofertă a fost depusă de Q Group Proiect SRL, din București, cu Balthasarh SRL, din Timișoara, subcontractant.

Traseul Revoluției din 1989 este nominalizat în Programul Național de Redresare și Reziliență, cu suma de 4,5 milioane de euro. Amenajarea va presupune și „reconfigurarea profilului stradal, refacere pavaje, trecere în subteran a infrastructurii de rețele, iluminat public”.

Spațiul trebuie „accesibilizat”

Traseul Revoluției include Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului și Cimitirul Eroilor. Proiectul prevede modernizarea pavajelor pentru „a accesibiliza spațiul pentru toate categoriile de utilizatori pietonali”, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic, signaletică sonoră și borduri la nivel cu carosabilul. Pentru Piața Maria și zona Consiliului Județean Timiș vor fi realizate studii de iluminat public complete și vor fi propuse soluții de iluminat ambiental.

Trebuie creat, de asemenea, conținut media audio-video și analog, bazat pe conceptul curatorial/memorial. Va trebui dezvoltată și o aplicație mobilă compatibilă cu Android și IOS. Aplicația mobilă va avea funcțiuni tip Augmented Reality (AR).

About Post Author