O lună și jumătate pot fi depuse propuneri pentru buget participativ. 4,2 milioane de lei, cel mult 15 proiecte

buget participativ

Aveți o idee care ar putea face viața mai faină în cartierul în care locuiți? Ar putea deveni realitate cu bani de la primărie, dacă se va număra printre proiectele câștigătoare din campania „Timișoara decide!”.

Sunteți invitați să faceți propuneri pentru programul de guvernare participativă „Timișoara decide!”. Primăria Timișoara deschide etapa depunerii de proiecte, care se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani care lucrează sau studiază în Timişoara. Proiectele pot fi înscrise în perioada 31 martie -15 mai, ora 22.00. Bugetul este de 4,2 milioane lei, din care 1,2 milioane de lei vor fi direcționați către campania dedicată cartierelor. Proiectul pilot acoperă patru zone: Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz. Fiecare dintre ele va avea alocată suma de 300.000 de lei.

Proiectele pot fi depuse online, pe platforma dedicată campaniei, AICI.

Fiecare propunere transmisă va fi evaluată de membrii comisiei care vor oferi feedback pentru clarificări. Inițiatorii vor putea aduce completări până la termenul final de depunere. Toate proiectele depuse vor trece, apoi, printr-un proces de selecție și analiză tehnică, juridică și financiară. Acesta va fi făcut de comisia de buget participativ, cu sprijinul aparatului de specialitate al primăriei.

Lista finală a proiectelor care au trecut de etapa de analiză va fi făcută public, care va fi putea vota în perioada 1 iunie – 2 iulie. Vor fi desemnate câștigătoare cel mult 15 proiecte.

About Post Author