Nu udați grădinile cu apă de la robinet! Consumul ar putea fi restricționat și se va ajunge și la amenzi

apă

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că în următoarele patru săptămâni valorile termice înregistrate în România vor fi peste cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării.

În aceste condiții, Aquatim S.A. lansează încă o dată un apel către consumatori. să evite utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor. E simplu: sistemul de aprovizionare cu apă a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populației, iar folosirea apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea altor clienți din rețea.

„Dacă, urmare a secetei, s-ar ajunge și la o reducere a debitelor de apă ale sursei, ar putea interveni restricții în distribuție. Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spaţiilor verzi constituie contravenție și se sancționează conform legii”, transmite Aquatim.

Pentru posesorii de grădini au la dispoziție și alte soluții. Una e instalarea în gospodărie a unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia. O alta e forarea de puțuri de mică adâncime. Ca exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru 1 mc de apă extrasă e de șapte ori mai mic decât costul unui mc de apă potabilă.

Și încă ceva: de-a lungul timpului, unii utilizatori au încercat să ocolească contorul, pentru a nu înregistra consumul real. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, reprezentanții Aquatim S.A. reamintesc că o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

About Post Author