Nu sunt statui pe fațada de la Opera Română. Va începe, în curând, montarea travertinului

Șantierul de la Opera Română merge mai departe, după ce a fost dezlegat misterul statuilor de pe vechea fațadă. Acum e cert: ele nu există. Lucrările trebuie să fie gata în toamna acestui an.

S-a confirmat prima investigație legată de vechile statui de pe fațada Operei Române. În urmă cu o săptămână, imaginile captate de o cameră video indicau slabe șanse ca acestea să se găsească acolo. S-a revenit, fiind dislocate și unele cărămizi de pe lateralul balconului, însă tot ce s-a găsit a fost vechea fațadă, de dinaintea intervenției lui Duiliu Marcu.

În consecință, șantierul continuă. Încă se lucrează la partea de rezistență. Acest segment al lucrării ar trebui să se termine în curând. Va începe apoi montarea travertinului, operațiune care nu era considerată foarte complicată de primarul Timișoarei.

Șantierul de la Opera Română a început în toamna lui 2019. Lucrarea costă 4,64 milioane de lei, este executată de Alex Dia Construct și ar trebui finalizată cel târziu în luna noiembrie. Palatul Culturii a fost construit în perioada 1872 – 1875, după planurile arhitecților Fellner și Helmer. A trecut prin două incendii devastatoare, urmate de reparații pe măsură. Între 1934 și 1936, arhitectul Duiliu Marcu a proiectat actuala fațadă.

Lucrările actuale sunt în grafic, spunea săptămâna trecută primarul Timișoarei. Se va trece în curând la montarea travertinului, operațiune considerată nu foarte complicată. Reabilitarea fațadei de la Opera Română costă 4,64 milioane de lei, este executată de Alex Dia Construct și ar trebui finalizată cel târziu în luna noiembrie.