21 ianuarie 2021

Noiembrie digital, la Institutul Francez din Timișoara

noiembrie digital

România se alătură celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional al Culturilor Digitale Novembre numérique/Noiembrie Digital.

Festivalul Internaţional al Culturilor Digitale Novembre numérique/Noiembrie Digital, lansat de Institutul Francez din Paris, se desfășoară pe cinci continente, până în 30 noiembrie. Institutul Francez din România va organiza ateliere, spectacole, mese rotunde și webinarii dedicate creației digitale sub toate formele: realitate virtuală, jocuri video, benzi desenate create pe calculator, realitate augmentată, tehnologii de ultimă generație etc.

Evenimentul se va desfășura într-un format mixt, online și offline. Publicul va putea urmări toate activitățile organizate de echipele Institutului Francez din România, fără a ține cont de restricțiile geografice care existau în anii precedenți.

Realitate augmentată și hackaton, la Timișoara

Una dintre temele din acest an este realitatea augmentată. La mediateca Institutului Francez din Timișoara puteți descoperi o lume dincolo de o simplă imagine. Cartea pop-up „Acqua Alta – trecând prin oglindă”, creată de compania franceză Adrien M et Claire B, propune o modalitate rafinată de a experimenta noile tehnologii prin îmbinarea realității augmentate cu grafica, muzica și coregrafia. Și deja faimoasele „soirées pyjama” inițiate de mediateca Institutului Francez din Timișoara vor fi dedicate artei digitale. Cei mici vor descoperi povești a căror lectură va fi îmbogățită cu ajutorul realității augmentate.

La Timișoara, în 19 noiembrie, copiii vor putea învăța online cum să creeze un personaj memorabil de bandă desenată, împreună cu îndrăgitul ilustrator pentru copii Dan Ungureanu. Un alt atelier, destinat adolescenților, are loc în 24 noiembrie și are ca subiect realizarea unei benzi desenate virtuale, cu ajutorul unei aplicații special concepute de Biblioteca Națională a Franței.

Pentru a celebra Anul benzilor desenate în Franța, Institutul Francez din Paris propune expoziția „Machines à Bulles”, care pune în valoare formele inovatoare ale benzilor desenate prin intermediul a 24 de opere ce ilustrează noi experiențe de lectură.

În 20-22 noiembrie, Institutul Francez se alătură hackaton-ului „Unihack 2020”, organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare) și de Banat IT. Proiectul, care vizează conceperea și implementarea de soluții software sau hardware pentru probleme civice, a fost premiat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România la concursul de proiecte „Sprijin pentru inițiativele civice ale tinerilor”.

Accesul la toate activitățile din cadrul Noiembrie Digital se face pe bază de rezervare. Mai multe detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: