25 septembrie 2020

Nicolae Robu, rațiune și precauție: Mă voi implica în alegerea candidaților la locale. În 2016 am greșit

Nicolae Robu

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunțat că nu mai stă deoparte și se implică în alegerea candidaților de la locale. Liberalii vor mai multe primării și șefia CJ, dar, până acum, nu e anunțat oficial decât un singut candidat, cel pentru Timișoara.

PNL Timiș are, până acum, un singur candidat anunțat și asumat: Nicolae Robu, pentru Primăria Timișoara. În rest, totul este la nivel de zvonuri și presupuneri. Asta, în condițiile în care, de exemplu, PNL Arad și-a lansat, vineri seară, candidații pentru alegerile locale și cele parlamentare. Teoretic, până în 25 februarie, așa cum stabilea o decizie a Biroului Politic Național, ar trebui să fie anunțați candidații pentru primării și cei pentru consiliile județene.

În Timiș este totuși cert un lucru: Nicolae Robu face regulile. „Nu există listă (…) Mai avem câteva sondaje de făcut pentru desemnarea candidaţilor la funcţia de primari. Apoi le dăm lor mandat să vină cu lista de consilieri locali. La consiliul judeţean ne va lua ceva timp. Nu avem sondaj și depinde ce formulă se va adopta. Nu mai facem ca în urmă cu patru ani. Va fi mai multă asumare din partea mea. Atunci am greşit prin neutralitate. Acum mă voi implica în stabilirea listei. Data trecută nu m-am implicat (…) Am fost neutru şi am greşit, pentru că nu a ieşit bine. Sper că am învăţat cu toţii din greşelile din 2016”, a declarat Nicolae Robu.

Nicolae Robu știe cum se câștigă alegerile

Potrivit acestuia, în filială domnește o atmosferă de liniște și pace, iar aceasta trebuie păstrată. PNL Timiș vrea cinci primării în plus față de ce are acum și președinte la consiliul județean. Robu susține că, în acest moment, nu se poate vorbi despre un nume. „Ar fi posibil ca persoana desemnată drept candidatul nostru la preşedinţie să nu candideze dacă este vot direct. Nu are rost să creăm atât de devreme această competiţie. Toate la timpul lor (…) Trebuie să fim precauţi. Acum, PNL Timiş are toate şansele să câştige categoric alegerile pe judeţ (…)

Depinde numai de noi. Dacă vom avea înţelepciunea să ne păstrăm calmul, să fim raţionali, vom câştiga de o manieră clară aceste alegeri. Dacă vom pica din nou în păcatul disputelor, cum s-a întâmplat în 2016, nu vom reuşi (…) Imaginea negativă pe care noi ne-am făcut-o cred că ne-a lipsit de voturile necesare pentru a avea majoritate în CJ Timiş”, a explicat acesta.

Vă reamintim, în 2016, PNL l-a avut pe primul loc pe lista pentru CJ pe Alin Popoviciu. Poziția fruntașă i-a revenit acestuia în urma unei competiții interne care s-a desfășurat în mai multe etape și s-a terminat cu tabele cu punctaje.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: