Nici comuniști, nici agramați. PSD Timiș „coace” deja candidatura la PMT

Cel puțin patru sau cinci oameni din organizația PSD Timișoara pot candida fără probleme la primărie în 2024. Au și școală, și notorietate. Este ceea ce susține noul președinte Mihai Ritivoiu, care nu mai vrea să repete greșelile din trecut.

psd Timiș

Ales în urmă cu o săptămână, în unanimitate, președinte al PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu spune că social-democrații trebuie să-și asume de pe acum o candidatură solidă la PMT. Sunt cel puțin patru sau cinci oameni din organizație care pot intra în luptă, dar nu e exclusă nici varianta unui candidat din exterior. Depinde ce zice electoratul.

„Rămâne deschisă și varianta unei candidaturi din afară, dar personal consider că avem oameni valoroși și cu experiență care pot să ocupe poziția de candidat, iar ulterior de primar al orașului. Vom lucra la niște măsurători destul de în detaliu în acest sens pentru a vedea exact care este cea mai bună soluție”, explică Mihai Ritivoiu.

Un lucru pare sigur: candidatul PSD la Primăria Timișoara nu va fi anunțat cu câteva săptămâni înainte de scrutin, așa cum s-a întâmplat vara trecută. În plus, acum, la PSD nu se mai poate vorbi spre comunism, susține Ritivoiu. Fie și doare pentru că nu permite… vârsta.

Citește și: Mihai Ritivoiu: PSD are impregnată în ADN gena defunctului Partid Comunist Român

„Vom vedea ce se va întâmpla dacă vom lansa un candidat cu doi-trei ani înainte. Vrem să schimbăm percepția. Nu suntem nici comuniști, nici agramați, așa cum ne consideră unii timișoreni. Nu suntem comuniști, pentru că toţi din conducerea județeană și municipală eram minori la Revoluție. Despre agramat… Avem școli mai bune și făcute la timp, spre deosebire de contracandidații noștri. Și ca ani de facultate avem mai mulți. Și Vreau să le cer iertare timișorenilor pentru toate momentele în care i-am dezamăgit”, a completat președintele PSD Timișoara.

„Trebuie văzut ce-și dorește Timișoara”

Candidatura la PMT trebuie luată foarte în serios, spune la rândul lui senatorul Eugen Dogariu. În 2020 s-a mers pe un val anti-Robu, de care PSD n-a știut să profite. Acum avem rezultatul, susține acesta.

„Aproape la fiecare proces electoral desemnarea candidatului s-a făcut în ultimele două luni înainte de alegeri, dar nu cred că există o condiție ca el să fie astăzi în partid sau să se facă membru mâine. Suntem deschiși la la orice variantă, în condițiile în care, cum spuneam, n-am vrea să mai repetăm greșelile trecute. Trebuie văzut ce își dorește Timișoara (…) Nicolae Robu este unul dintre primarii care s-a măsurat printr-un proces electoral și am văzut rezultatul. Din păcate, prestația lui de opt ani ne-a adus astăzi în situația în care să avem un primar fără experiență politică și administrativă, care, după părerea mea, va încheia aventura la Primăria Timișoara cu un mare deficit pentru oraș”, a conchis Dogariu.