Încearcă și cu un pesedist! Mihai Ritivoiu, confirmat președinte al PSD Timișoara

PSD Timișoara și-a ales, vineri după-amiază, conducerea. A fost un singur candidat la funcția de președinte: Mihai Ritivoiu. Acesta era interimar de mai bine de jumătate de an și a fost confirmat fără probleme în funcție.

mihai ritivoiu

Mihai Ritivoiu a fost ales președinte al PSD Timișoara, la conferința extraordinară a organizației locale. El era în funcție în regim interimar din octombrie 2020, după ce fost conducere a demisionat, în urma rezultatelor slabe de la alegerile locale.

Ritivoiu a fost unic candidat și a fost ales cu unanimitate de voturi. Principalul său obiectiv, enunțat după reconfirmarea în funcție, este câștigarea Primăriei Timișoara în 2024.

„Eu cred că a venit momentul, după 30 de ani de guvernare falimentară în Timișoara, în momentul în care orașul este în criză, riscă să intre în incapacitate de plată, sa ne organizăm să venim cu un proiect viabil, să mergem în fața timișorenilor și să le spunem: încearcă și cu un pesedist”, a spus Mihai Ritivoiu, după ce a fost ales.

Este o premieră pentru PSD, care își asumă, cu trei ani înainte de alegeri, un astfel de obiectiv. La ultimele alegeri locale, social-democrații și-au prezentat candidatul la PMT cu trei luni înainte. Dacă Mihai Ritivoiu va fi candidatul viitor vom vedea.

Prim-vicepreședintele organizației municipale este Gabriela Popovici. Vicepreședinți sunt Ion Ardeal Ieremia, Alin Lăpădatu, Octavian Mazilu, Alexandru Moldovan, Radu Țoancă, Dan Idolu și Luminița Țundrea. Secretar executiv este Simona Bejan.