#newTogether. Despre rolul culturii în comunitatea locală

Comunitate locală și artele spectacolului. Cum interacționează și cât de importantă este cultura în dezvoltarea locală? Sunt mai multe întrebări la care își propune să răspundă un atelier inițiat de Forumul Cultural Austriac.

Teatrul Național din Timișoara și Forumul Cultural Austriac organizează joi, 15 septembrie, la Sala 2, un atelier în care participanții vor avea ocazia să pună în discuție relația și dinamica dintre comunitate și artele spectacolului. Acesta face parte din proiectul #newTogether, inițiat de Forumul Cultural Austriac, care își propune să contureze o platformă de comunicare între profesioniști din România, Austria și din alte țări ale Uniunii Europene.

#newTogether a apărut după un concept al lui Beate Winkler, artistă vizuală și expert european în drepturile fundamentale, ca un proiect de artă și dialog social.

Atelierul #newTogether – Operatorii culturali în interacțiune cu comunitatea locală va fi susținut de Robert Pienz, directorul Schauspielhaus Salzburg, Marietheres Mader, consultant artistic Schauspielhaus Salzburg (Austria), Jort Faber, dansator, coregraf, performer, profesor independent (Țările de Jos), și Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara. Vor fi analizate modalitățile în care organizațiile culturale reprezintă un pilon de bază în dezvoltarea comunității, dar și importanța construirii publicului pentru artele spectacolului.

Atelierul, care va avea loc în intervalul orar 9,30 – 13,30, se adresează profesioniștilor din domeniul cultural. Înscrierile se fac AICI.

About Post Author