Muzeul Satului a devenit Parcul Crăciunului / FOTO

parcul crăciunului

Parcul Crăciunului s-a deschis oficial sâmbătă seară, la Muzeul Satului Bănățean, de la Pădurea Verde. Este un eveniment organizat pentru prima dată acolo, iar CJ Timiș a ales acest spațiu generos pentru a putea fi respectate și condițiile sanitare. Dacă ideea va prinde vom vedea.

Patinoar, carusel, trenuleț, mașinuțe, toate gratuite. Ateliere de artă, teatru, spectacole și mișcare în aer liber, tot gratuite. Vor fi activități pentru familii, dar și petreceri la Ponton Lounge, pentru tineri și amatori de distracție. Sunt și căsuțe cu mâncare și vin fiert, aromat cu scorțișoară.

Muzeul Satului Bănățean este iluminat festiv, astfel că o plimbare pe alei are, de fiecare dată, un aer de sărbătoare. Parcul Crăciunului s-a deschis oficial sâmbătă seară, cu un concert Andra. Urmează, spun cei de la CJ, și concerte cu Delia, Adda sau Irina Rimes. Programul integral poate fi găsit aici.

Folclor, în fiecare duminică

Pe scena de la muzeu vor fi și spectacole organizate de Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș. Duminică, 5 decembrie, de la ora 18,15, Ansamblul Profesionist Banatul va aduce folclor autentic, jocuri tradiționale și artiști faimoși: Ciprian Roman, Cristian Fodor, Carmen Popovici Dumbravă și Petrică Miulescu Irimică. Orchestra Ansamblului Banatul va fi condusă de dirijorul Sebastian Roșca, coregrafia este creația maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Tabloul sărbătorilor de iarnă va fi întregit de ansambluri și formații artistice din Voiteg, Comloșu Mare și Sânnicolau Mare.

Elevii Școlii de Arte din Timișoara vor colind la Muzeul Satului Bănățean în 12 decembrie, de la ora 18,15, alături de Adrian, Oana și Raluca Stanca și Stana Stepanescu. Ansambluri și formații folclorice din Găvojdia, Checea și Ghiroda aduc laolaltă colindători din județul Timiș.

În 19 decembrie, de la ora 18,15, Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi, Ramona și Georgiana Vița,Nicu Novac, Bogdan Toma și Colindătorii din Țara Pădurenilor, aduc în Parcul Crăciunului atmosfera colindelor de altădată. Vor sosi și colindători din Giarmata, Chevereș, Nițchidorf, dar și Ansamblul „Junii Timișului.”

Cum va fi deschis

Parcul Crăciunului va fi deschis de marți până duminică, orele 11 – 21, până în 23 decembrie. Aleea comercianților se deschide la ora 17 în timpul săptămânii, respectiv la ora 15, sâmbăta și duminica. Patinoarul, caruselul, trenulețul și mașinuțele tamponabile vor fi accesibile de marți până duminică, orele 11 – 21.

Accesul în Parcul Crăciunului este gratuit, dar este necesară prezentarea la intrare a certificatului verde.