Modernizarea liniei ferate Caransebeș – Lugoj are constructor. Costă aproape 277 milioane de euro

Caransebeș

sursa foto: www.cfrcalatori.ro

CFR a desemnat oferta câștigătoare pentru modernizarea infrastructurii feroviare și creșterea vitezei de circulație la 160 km/h între Caransebeș și Lugoj. Este vorba despre lotul 1 din investiția „Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Aradˮ.

CFR a finalizat licitaţia publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunea Caransebeș – Lugoj (lotul 1), aferentă obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Aradˮ, Aceasta va permite creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă. A fost desemnată câștigătoare oferta depusă de asocierea WeBuild SPA – Salcef SPA, în valoare de 1,36 miliarde lei, fără TVA. Contractul va fi semnat la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

Proiectul de modernizare pe subsecțiunea Caransebeș – Lugoj (Lot 1) cuprinde lucrări complexe de infrastrutură şi suprastructură feroviară, dar și de protecţia mediului.

Obiective principalele ale programului de modernizare sunt:

  • îmbunătățirea geometriei traseului și sporirea capacității portante a căii pentru a permite circulația trenurilor cu viteza de până la 160 km/h
  • modernizarea staţiilor şi haltelor de mişcare
  • modernizarea clădirilor staţiilor de călători, construirea de pasarele şi ridicarea nivelului peroanelor
  • înlocuirea de poduri, podeţe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terenului de fundare și a terasamentelor
  • dublarea liniei pe toată lungimea
  • montare de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot, pe segmentele de cale ferată ce străbat localități
  • construcţie clădire de mentenanţă în staţia Caransebeş

About Post Author