Moara de la Feneș caută voluntari. Un nou apel Acasă în Banat

Acasă în Banat

Dacă aveți poftă de o ieșire în aer liber, sunteți așteptați în weekend la Feneș. Cei de la Acasă în Banat vor să dea o mână de ajutor la salvarea unei mori de apă care are aproape 100 de ani și nu mai funcționează.

„Sâmbătă, 13 noiembrie, ne mobilizăm pentru a salva încă o moară de apă din Banatul Montan, ultima acțiune pe care o organizăm în acest an în cadrul proiectului Țara Morilor de Apă. Este vorba despre Moara Ponorenilor din satul Feneș din comuna Armeniș, una din cele patru care se mai păstrează aici, din care niciuna nu mai funcționează”, spune Radu Trifan, de la Acasă în Banat.

Moara Ponorenilor, care poartă numele familiei care avea grijă de ea, este în centrul satului și a funcționat până în urmă cu circa 12 ani. „Credem că prin această acțiune putem pune umărul pentru ca satul Feneș și comuna Armeniș să devină destinații mai atractive pentru turiști, iar localnicii să macine din nou la moara de apă”, mai spune Trifan.

Lucrul va începe dimineață, de la ora 9, și până seară ar trebui să fie schimbat acoperișul, reparați pereții și săpat canalul de aducțiune. Apoi va fi dat drumul la apă. Dacă vreți să dați o mână de ajutor, nu trebuie decât să completați acest formular.