Mirela Toc, reangajată la Direcția PLMSTF. E subalterna lui Culiță Chiș

mirela toc

Primarul Dominic Fritz s-a conformat și a emis dispoziția de reîncadrare pentru Mirela Toc, așa cum a dispus instanța. Aceasta va fi reangajată consilier superior la un serviciu din direcția condusă de Culiță Chiș și va avea un salariu de bază brut lunar de 12.341 lei.

Dată afară în vara anului trecut, Mirela Toc va fi reangajată în primărie și va primi și „despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta”.

Toc era angajată în PMT din 2007 ș mai bine de zece ani a făcut sesizări la DNA, Parchet, Agenția Națională a Funcționarilor Publici sau Curtea de Conturi, reclamând grave încălcări ale legii. În 2020, a fost sancționată în urma unei sesizări făcute de fostul primar Nicolae Robu. Acesta susținea că Toc nu lucrează nimic, ci stă doar pe internet în timpul orelor de serviciu. Funcționara a câștigat și atunci în instanță, anulându-și sancțiunea.

În 22 aprilie 2024, Mirela Toc a obținut o decizie definitivă și favorabilă a Curții de Apel Timișoara și în cazul sancțiunii aplicate anul trecut, și anume desfacerea contractului de muncă. Poate primi doar mustrare scrisă și va fi reintegrată în instituția de pe CD Loga 1.

În 20 mai, primarul Dominic Fritz a semnat decizia de reintgrare, astfel că de miercuri, 22 mai, Mirela Toc se poate întoarce la muncă. Ea va avea birou pe Intrarea Zânelor, în sediul Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Froviar, al cărei director este Culiță Chiș.

About Post Author