Miracol! La Timișoara se spală mizeria de pe străzi

Am putea avea un oraș ceva mai curat în perioada următoare. Primăria promite că va dispărea stratul gros de mizerie de la marginea străzilor și anunță că a început spălarea arterelor principale. În curând vor fi montate și câteva sute de coșuri de gunoi, precizează aceeași sursă.

Utilajele de la Brantner au ieșit, miercuri, pe mai mult de 40 de străzi principale din Timișoara. Este vorba despre Calea Martirilor, Dr. Iosif Bulbuca, Calea Buziașului (Stan Vidrighin), bd. Sudului, bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului, bd. 16 Decembrie 1989, bd. Vasile Pârvan, str. Cluj, str. Arieș, F.C. Ripensia, Martir Surorile Caceu, bd. Mihai Viteazul, bd. General I.Dragalina, spl. Tudor Vladimirescu, bd. Michelangelo, str. 20 Decembrie, I. C. Brătianu, Gh. Dima, Paris, Oituz, bd. Regele Ferdinand I, bd. Republicii, str. Sf. Ioan, Hector, bd. Take Ionescu, str. Popa Șapcă, bd. Antenei, Calea Sever Bocu, str. Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade, Gh. Adam, Amurgului, Calea Aradului, Al. I. Cuza, str. Gh. Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Torontalului, str. Miresei și Martin Luther.

„Investim mai mult în curățenia orașului. Sunt mai multe măsuri pe care le derulăm concomitent: intensificarea programului de salubrizare stradală cu echipe de la penitenciar, controale la șantiere, pentru a stopa împrăștierea noroiului în tot orașul, depistarea și eliminarea gropilor clandestine de gunoi și amendarea celor care nu respectă legea. În curând, vom amplasa 500 de coșuri noi de gunoi în oraș. După ce vreme de mai bine de o lună, echipele mixte de la firma de salubrizare și de la penitenciar au «ras» tone de noroi de pe străzi, acum am trecut la următoarea etapă, cea de spălare mecanizată a străzilor”, spune primarul Dominic Fritz.

Potrivit celor de la PMT, se intervine, în principal, pe străzi cu două benzi pe sens, majoritatea fără locuri de parcare adiacente carosabilului. Urmează intervenții și pe străzi mai mici. „Pentru această etapă, responsabilii Brantner și ai Poliției Locale se coordonează pentru organizarea și eliberarea locurilor de parcare pe tronsoanele și în intervalele orare în care vor avea loc acțiunile de curățare și spălare a străzilor”, transmite Serviciul Comunicare al PMT. Timișorenii sunt rugați să urmărească graficele de lucrări următoare, care vor publicate pe site-ul primăriei.

Curățenia, eterna problemă. Fritz: Vom crește bugetul și vom începe spălarea străzilor

About Post Author