Mii de oameni, trimiși la cozi în fiecare lună, pentru transport în comun. Cadou de la Ioan Goia și SMTT

transport public

Mii de oameni, la cozi, în pandemie, să-și valideze cardurile de transport în comun. Societatea Metropolitană de Transport Timișoara îi trimite pe beneficiarii de gratuități, fizic, la cele 20 de puncte STPT. Teoretic, în fiecare lună.

„În urma adresei nr. 107/18.12.2020 transmisă de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Societatea Metropolitană de Transport Timișoara» către Societatea de Transport Public Timișoara, în conformitate cu «Regulamentul privind facilitățile acordate unor categorii de cetățeni și entități la transportul public prestat cu tramvai, troleibuz, autobuz și vapoare în aria de competență a Societății Metropolitane de Transport Timișoara» (aprobat de adunarea generală a SMTT – n.r.), toți beneficiarii de gratuități pe mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara se pot prezenta la punctele de vânzare de pe raza municipiului și din localitățile Ghiroda și Dumbrăvița, pentru încărcarea titlurilor de călătorie pentru anul 2021”, au transmis, marți, reprezentanții STPT.

Puncte de vânzare STPT: Piața Traian, Piața 700, Piața Bălcescu, Calea Buziașului – AEM, Gara de Nord, Torontalului, Calea Șagului, Calea Lipovei, str. Cluj, Bd. Dâmbovița, T. Grozăvescu – Poșta Mare, Modern, Muzeul Corneliu Miklosi, Calea Girocului, Județean – Mc. Donald’s, Piața Mărăști și Catedrala Mitropolitană, program 6 – 21,30; Centrul de gratuități din Bd. Dâmbovița 67, program 8 – 16; Ghiroda – primărie, Dumbrăvița – primărie, program 7 – 15.

Elevii, studenții, pensionarii și cetățenii români care au împlinit vârsta de 70 de ani și nu au calitate de pensionari sunt așteptați la punctele de vânzare STPT, 20 la număr. Restul beneficiarilor, inclusiv „personalul entităților” (filarmonică, teatre) vor merge la centrul de pe Bd. Dâmbovița 67.

Cardurile de transport în comun „se vor încărca lunar”

Nici cei de la SMTT, societate al cărei șef este Ioan Goia, nici cei de la STPT nu au putut preciza de ce validarea cardurilor nu se poate face, de exemplu, printr-un sistem online. Oamenii vor trebui să meargă să stea efectiv la cozi, în plină pandemie.

transport in comun

Potrivit SMTT, pensionarii și elevii trebuie să meargă să-și încarce cardurile doar în luna ianuarie, iar restul categoriilor trebuie să facă acest lucru lunar. Cu toate acestea, în regulamentul care apare pe site-ul societății scrie alteva. „Titlurile de călătorie eliberate se vor încărca lunar, în scopul de a verifica calitatea de beneficiar și în scopul utilizării, respectiv validării acestuia”, sună textul exact.

Până acum, pensionarii nu erau nevoiți să-și încarce titlurile de călătorie de transport în comun. Ca ordin de mărime, în noiembrie 2020, STPT a acordat gratuități pentru aproape 75.000 de persoane, din care 55.000 de pensionari. Cei care doresc să afle mai multe amănunte despre regulamentul invocat de SMTT pot să sune la numărul de telefon 0356-881.343. Reprezentanții PMT nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.