Mihai Mălaimare susține un workshop de statuie vivantă pentru studenți, la Timișoara

Mihai Mălaimare

sursa foto: Lucian Muntean / www.uniter.ro

Studenţii de la specializarea Artele Spectacolului – Actorie, a Facultăţii de Muzică şi Teatru a UVT, participă la workshopul de statuie vivantă susținut de Mihai Mălaimare.

Susţinut în 10 şi 11 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor din Timișoara, workshopul face parte din proiectul „Moștenirea”. Proiectul se desfăşoară în nouă facultăţi de teatru din România şi Republica Moldova, având ca finalitate realizarea unui moment colectiv de statuie vivantă în regim de festival (40 de minute).

„Când vorbim despre moștenire ne gândim la un transfer material și spiritual către cineva mai tânăr care ar putea folosi ceea ce primește în drumul său prin viață. Proiectul acesta este însă altceva. Eu am descoperit un drum, am mers pe el de unul singur și am constatat că este foarte posibil să mai fie foarte mult până la capăt. Vreau să împărtășesc și altora ceea ce știu, îndemnându-i să urce la rândul lor pe acest drum și, fără a mai pierde vremea cu greutățile pe care eu a trebuit să le înfrâng, să poată merge mult mai departe decât mine. Dăruiesc ceea ce știu și cu speranța că tinerețea și entuziasmul lor mă vor ajuta și pe mine să nu mă opresc”, spune Mihai Mălaimare.

Workshopul include și lansarea cărților semnate Mihai Mălaimare: „Statuia vivantă”, „Caleaşca aurită” şi „Actorul, bufonul, clovnul“, care va avea loc miercuri, 11 mai, de la ora 10, la Casa de Cultură.