Mici probleme pe șantierul de la Moșnița Nouă. Nica: Sper să finalizăm lucrarea în termenul contractual

Se lucrează la drumul spre Moșnița Nouă și nu se va face pauză decât în momentul în care condițiile meteo vor cere asta. Sunt câteva probleme, care reprezentanții CJ Timiș speră să fie depășite fără complicații.

Șantierul de extindere la patru benzi a aproximativ 4 km din drumul care leagă Timișoara de Moșnița Nouă a început în luna august. Lucrarea a fost câștigată la licitație de Strabag, la un preț de 31 de milioane de lei. Banii sunt atât din bugetul CJ Timiș, cât și din Programul Național de Dezvoltare Locală.

Vechea șosea a fost decopertată integral, aceasta fiind decizia luată de constructor, ceea ce a creat blocaje în trafic. S-a pus însă, undeva în noiembrie, un strat provizoriu de asfalt, ca să se poată circula în condiții cât de cât bune.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, e mulțumit acum de felul în care se lucrează. Sunt însă câteva probleme legate de proiecte, care n-ar trebui totuși să creeze mari întârzieri. „Eu zic că șantierul de la drumul spre Moșnița Nouă merge bine. Sunt câteva mici probleme care se rezolvă la intersecția cu centura și încă un pod care trebuie consolidat, dar în rest nu sunt lucruri deosebite. Mai sunt câteva chestiuni legate de accesele la proprietăți, pe care sper să le rezolve proiectantul, printr-o soluție tehnică”, ne-a declarat Nica.

Extinderea șoselei înseamnă 4 benzi, 5 sensuri giratorii, o intersecție lărgită, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți, 16 alveole pentru stațiile de autobuz, rigole pentru apa pluvială, platforme speciale pentru cântărirea autovehiculelor grele și iluminat stradal. Lucrările ar trebui terminate la începutul verii. „Lucrarea merge, sper s-o finalizăm în termenul contractual. Se va face o pauză peste iarnă, dar se va lucra atât de mult cât ne permite vremea”, mai spune Alin Nica.

About Post Author