Cel o mult o lună și jumătate de chin. În iulie se deschide DJ 592, prin Moșnița Nouă

În iulie s-ar putea circula ca-n palmă pe noul DJ 592, prin Moșnița Nouă. E anunțul făcut, optimist, de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a vizitat vineri șantierul început în vara anului trecut. Cea mai mare parte din bani provine din PNDL.

moșnița nouă

Șantierul de extindere la patru benzi a 4,1 km din drumul care leagă Timișoara de Moșnița Nouă a început în august 2020. Lucrarea înseamnă, de asemenea, cinci sensuri giratorii, o intersecție lărgită, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți, alveole pentru stațiile de autobuz, rigole pentru apa pluvială, platforme speciale pentru cântărirea autovehiculelor grele și iluminat stradal. În această perioadă, traficul pe DJ 592, Timișoara – Moșnița Nouă, este restricționat la o singură bandă de circulație, cu semaforizare, din cauza lucrărilor la un podeț.

Oricum se circula greu de când a început șantierul, și asta în condițiile în care nici înainte de începerea lui nu era cu mult mai bine. Vestea bună este că, în câteva săptămână, șoferii ar putea răsufla ușurați.

„Am mers pe DJ 592, la Moșnița, investiție finanțată cu 28 de milioane de lei de la bugetul Ministerului Dezvoltării și la care am constatat că lucrările sunt aproape de finalizare. La un pod mai sunt lucrări de lărgire, dar această investiție mai mult ca sigur în această vară, într-un termen de o lună, o lună și jumătate, va putea fi redată complet beneficiarului, CJ Timiș”, a declarat, vineri, la Timișoara, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Drumul prin Timișoara mai așteaptă

Pe DJ 592 lucrează Strabag, care va primi 31 de milioane de lei, cu TVA. La finele șantierului vor fi atât pistă de biciclete până la Timișoara, cât și mai multe sensuri giratorii care vor rezolva problema accesului pe străzile adiacente.

Rămâne cu probleme încă bucata de șosea spre Moșnița Nouă, care „ține” de Timișoara. Aici ar trebui să înceapă un alt șantier, gestionat de PMT. SF-ul pentru „modernizare și extindere Calea Buziașului”, făcut în 2017, a trecut de plenul CL Timișoara în toamna lui 2019. Lucrarea, care prevede extinderea la șase benzi a drumului care merge spre Moșnița, era estimată să dureze 24 de luni, la un preț de aproape 31 de milioane de lei, cu TVA.

Nu s-a ajuns nici până acum la faza de licitație pentru această lucrare. În toamna trecută, PMT a scos totuși la licitație serviciile de dirigenție de șantier pentru „modernizare și extindere Calea Buziașului”. A fost depusă o singură ofertă, dar procedura a fost anulată în luna noiembrie.

About Post Author