Medici de la Cardiologie, la specializare în Germania, cu ajutor Rotary

cardiologie

Șase medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare, implicați în zona de chirurgie pediatrică, se specializează în Germania. Stagiul de pregătire, care e doar primul din acest an, a fost posibil grație sprijinului financiar venit din partea Rotary Club Timișoara

Institutul de Boli Cardiovasculare este gazda proiectului „Speranța trăiește în inimile copiilor”, inițiat de Rotary Club Timișoara. Această colaborare are drpt scop susținerea și dezvoltarea calității serviciilor medicale pentru copiii cu afecțiuni cardiace, prin specializarea medicilor în chirurgia pediatrică în Germania.

În octombrie 2023, Rotary Club Timișoara a organizat spectacolul caritabil „Salut, Banatul meu”, în urma căruia s-a reușit strângerea fondurile necesare pentru primul stagiu de specializare pentru medicii de la Cardiologie. Aceștia vor merge î n Germania, la Clinica de Chirurgie a Malformațiilor Cardiace din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen. Stagiul a început deja și se va încheia în 23 februarie.

Prima echipă este formată din șase medici, inclusiv chirurgi și anesteziști, și va fi îndrumată de dr. Eugen Săndică, coordonatorul clinicii din Bad Oeynhausen, Germania.

O altă echipă de la Institutul de Cardiologie va pleca în Germania, pentru o pregătire similară, în perioada martie – aprilie.

„Vrem să atragem și alți sponsori, pentru a extinde programul și pentru a sprijini mai multe echipe de medici. Va crește astfel calitatea și numărul de intervenții chirurgicale, oferind astfel copiilor cu malformații cardiace șansa de a fi tratați în România”, spune președintele Rotary Club Timișoara, Daniel Marcu.

About Post Author