Măsuri anti-caniculă. Mașinile Brantner spală 75 de străzi, pe trei trasee

brantner

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Timișoara

De la 1 iunie, echipele Brantner au început să spele străzile, ca măsură anti-căldură. Primăria anunță că există grafice aprobate și trei trasee pe care va interveni în tot orașul. Urmează, potrivit aceleiași surse, să fie „desenate” și trasee pentru spălările la rigolă.

„Echipele de salubrizare Brantner lucrează în teren cu utilajele specializate pentru stropirea și spălarea, mai ales, a străzilor cu trafic intens. Conform graficelor aprobate, începând cu data de 1 iunie, lucrările de stropire cu apă și spălare a carosabilului sunt prevăzute ca și acțiune separată pentru perioada verii, în zilele cu temperaturi crescute și caniculare pentru scăderea temperaturii de la nivelul asfaltului și diminuarea disconfortului termic, precum și pentru curățarea de praf care se poate antrena în aer”, anunță, pe Facebook, Primăria Timișoara

Sunt trei trasee principale care traversează orașul și care cuprind 75 de străzi, în cea mai mare parte artere principale, dar și străzi conexe. Timișoara are în jur de 1.300 de străzi.

Angajații societății de salubrizate fac, în continuare, și alte activități, precum „măturare mecanică și mecanizată a străzilor mai mici, curățare prin spălare cu presiune în zonle pietonale, decongestionare de strat de praf întărit și alte reziduuri, cu utilajul special și prin aspirare, a liniilor de tramvai”.

De asemenea, mai precizează PMT, în perioada următoare „vor fi stabilite traseele pentru spălări la rigole care să îndepărteze stratul de praf care se depune în zona acestora”. Măsura este una preventivă, în caz de ploi torențiale, pentru a permite evacuarea apelor.

About Post Author