Masterat în Cybersecurity, la Universitatea de Vest

Cybersecurity

sursa foto: Unsplash / Sigmund

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest lansează un nou program de studii universitare de masterat, cu predare exclusiv în limba engleză, situat în domeniul Cybersecurity. Pregătirea programului a durat un an și jumătate, el fiind dezvoltat împreună cu unul dintre partenerii strategici ai UVT.

Programul de masterat „Cybersecurity” este dezvoltat în urma experienței ultimilor ani, când, la Facultatea de Matematică și Informatică, a fost susținut programul anterior, cel de „Securitate cibernetică” (în limba română). Pregătirea acestui program a durat aproximativ un an și jumătate. Specialiștii din cadrul universității, împreună cu compania Eviden, au identificat trei direcții de interes care au prins viață din acest an: Cloud Security (securitatea infrastructurii asociate cu cloud computing), DevSecOps (securitatea programării în dezvoltare și operațiuni) și Pentest (testarea rezistenței sistemelor în fața atacurilor cibernetice simulate autorizate).

Universitatea de Vest a reușit introducerea lor în curricula, iar experții din Eviden au folosit un model rotativ, prin care, o dată la 2-3 săptămâni, un expert Eviden predă un curs și susține activitățile de laborator cu masteranzii.

Laborator specializat, făcut în parteneriat

Universitatea a încheiat, de asemenea, un parteneriat strategic cu firma Eviden, care urmează să fie concretizat într-un prim proiect comun – laboratorul de tehnologii și aplicații de Cybersecurity.

„Ne aflăm în fața unor noi provocări, în societatea conectată digital și în noile condiții ale lumii globalizate, cu un conflict deschis chiar la marginea Europei. Programele universitare de studii de masterat ale Facultății de Matematică și Informatică se află în avangarda cunoașterii, în această lume dinamică și plină de provocări. Prin studiile masterale avansate în domeniul de vârf axat pe cybersecurity ne aliniem la preocupările celor mai importante centre universitare europene”, spun rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

În plus, ca parte a strategiei de dezvoltare permanentă a învățământului superior din ramura securității cibernetice, Universitatea de Vest a încheiat un acord de colaborare cu University of Maryland, Baltimore County, din SUA.

About Post Author