15 ianuarie 2021

Marcel Ciolacu: PSD n-are penali și traseiști pe liste, dar poate timișorenii preferă un samsar de terenuri

marcel ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, mizează, cel puțin la nivel declarativ, pe un rezultat bun la alegerile locale în Timiș. În ceea ce privește alegerile parlamentare, s-ar putea să fie o problemă, din cauza pandemiei, însă Ciolacu nu a vrut să spună dacă PSD ar putea cere amânarea scrutinului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, estimează că vor fi probleme la alegerile parlamentare, cel puțin în străinătate, unde nu va fi permisă deschiderea de secții de votare. „Avem informaţii, dacă nu oficiale, neoficiale, dar clare, că toate ţările europene nu permit secţii de vot necesare pentru ca românii din diaspora să voteze (…) Este îngrijorător, deoarece se încalcă principiul fundamental de a alege şi de a fi ales. Revoluţia din 1989 a pornit de la Timişoara şi primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege şi de a fi ales în mod democratic. E necesară o discuţie cu ministrul de Externe, pentru ca românii să nu aibă o nouă umilinţă, aşa cum au avut-o cand au stat ore întregi în vămi, pentru a intra în ţară. Nu am luat în calcul că ţările vor interzice organizarea de secţii”, mai spune președintele PSD.

„Vreți un samsar?”

Marcel Ciolacu nu a precizat, cu subiect și predicat, dacă PSD ar putea cere amânarea alegerilor. „Voi respecta Constituția și legile țării. Guvernul stabilește data alegerilor, s-a emis hotărâre de guvern, dar mai mulți lideri politici am depus un proiect de lege prin care acest atribut îl va prelua parlamentul, cum este în 80% din țările europene. Proiectul a fost fost atacat la Curtea Constituțională și așteptăm verdictul. Din punctul de vedere ale responsabilității, cred că toți oamenii politici trebuie să confere românului dreptul de a alege și de a fi ales, dar trebuie să vedem ce primează pentru oameni, nu pentru clasa politică”, a declarat acesta.

Întrebat ce așteaptă de la aceste alegeri locale, Ciolacu spune că depinde de ce vor timișorenii. „Sunt convins că în Timiş şi Timişoara vom avea un scor bun. Avem candidaţi şi specialişti, și tineri, nu penali sau traseişti (…) Depinde ce vor timişorenii, dacă doriți un om cu experiență administrativă pe care a dovedit-o sau vă trebuie un samsar de terenuri președinte de consiliul județean”, a conchis președintele PSD.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: