Magazinul Ikea de la Dumbrăvița se va deschide la finele lui 2022 / FOTO

ikea

A început șantierul pentru noul magazin Ikea de lângă Timișoara. Vorbim despre o investiție de 60 milioane de euro și un termen de execuție de 12 luni. Noul magazin se află în Dumbrăvița, va avea 26.000 metri pătrați și 250 de angajați.

Al treilea magazin Ikea din România și primul din afara Bucureștiului se va deschide undeva la finele anului 2022. Va avea 26.000 mp, 45 de camere amenajate complet și, cu tot cu depozitul pentru comenzile online, întregul complex se va întinde pe 8 hectare.

„Aceasta dezvoltare va radia asupra Timișoarei, urmând a se genera un întreg ecosistem în jurul aceste investiții. Unde vine Ikea vor veni și alți investitori”, a afirmat, la rândul lui, președintele CJ Timiș, Alin Nica. Primarul din Dumbrăvița, Horia Bugarin, a declarat că „ne bucurăm că vine Ikea și îmi doresc sa facă parte din comunitate. Mă bucur că a ales Dumbravița”.

„Semnal important despre viitorul Timișoarei”

„Este un semnal important, care spune ceva despre viitorul Timișoarei. Această investiție, la fel ca altele anunțate în ultima perioadă, spune ceva despre încrederea investitorilor despre cum va arăta Timișoara în următorii cinci ani. Timișoara nu este doar un slgoan politic, este o realitate economică (…) Aproape 50% din investițiile imobiliare din România sunt făcute în Timișoara Ikea a mirosit asta pe piața imobiliară, pentru că toți oamenii aceia vor avea de mobilier ca să se simtă bine (…) Această investiție va atrage un ecosistem local, alte investiții, ei vor să lucreze cu economia locală și nu vin ca o enclavă internațională care se protejează față de ce este în jur, ci vine ca un motor pentru dezvoltarea locală”, a spus primarul Dominic Fritz.

Noul magazin Ikea, pentru a cărui construire compania va investi 60 de milioane de euro, va fi în aproximativ 12 luni. Oficial, piatra de temelie a fost pusă joi, 25 noiembrie 2021.

About Post Author