Lucrări suplimentare de peste 620.000 euro pe Alecsandri 1. Contractul inițial se va dubla

Alecsandri 1

Șantierul de pe strada Vasile Alecsandri este departe de a fi gata. Pentru a putea termina clădirea, primăria scoate acum la licitație lucrări suplimentare în valoare de 620.000 de euro. Astfel, valoarea contractului aproape că se va dubla.

Șantierul de pe strada Vasile Alecsandri 1 a început în 2017. Clădirea este a primăriei și urmează să fie transfomată. Proiectul include un restaurant cu bar la subsol, terasă și scenă în curte sau spații de birouri. Va exista, spune documentația, și un lift exterior. Se ocupă de asta SC Alex Dia Construct SRL, care a câștigat licitația organizată de PMT, la un preț de 3,1 milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție era de 24 de luni.

Lucrarea nu este gata încă, pentru că, pe parcurs, au apărut divesre probleme legate de proiectul tehnic și a fost nevoie de expertize suplimentare. S-a stat pe loc săptămâni bune, dar, în ultimul an, s-a lucrat destul de susținut. De altfel, se muncește și în aceste zile. Însă lucrările s-ar putea opri brusc, și nu din cauza sosirii iernii.

„În urma expertizelor a fost nevoie de modificări de proiect și de efectuarea unor lucrări suplimentare. Acestea nu sunt cuprinse în contractul aflat în vigoare și, deci, firma nu le poate executa. De aceea am scos acum la licitație completare de proiect tehnic (PT), detalii de execuție (DDE), asistență tehnică și execuție lucrări suplimentare”, a explicat, pentru stiridetimisoara.ro, city managerul Robert Kristof.

Practic, este vorba despre un contract cu o valoarea aproape egală cu acela pe baza căruia a început șantierul de pe strada Vasile Alecsandri. Primăria este dispusă să plătească 2,95 milioane de lei, cu TVA, pentru un nou contract. După încheierea acestuia se vor executa „lucrări de demolari, zidărie, montaj armătură, betonare, lucrări de șarpantă”, așa cum este precizat în anunțul publicat pe SEAP. Ofertele sunt așteptate până în 23 decembrie, iar contractul va avea o durată de două luni.

About Post Author