Lucian Taropa, „recuperat” de Sorin Grindeanu. Mazilit de la AIT, a ajuns la Autoritatea Aeronautică Civilă

lucian taropa

Lucian Taropa (dreapta) a fost consilier local la Timișoara timp de două mandate

Fostul consilier local PSD Lucian Taropa a fost numit provizoriu în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile. Social-democratul este unul dintre apropiații ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a numit pe Lucian Taropa membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile, spune G4Media. Taropa, care este membru PSD, a fost consilier local la Timișoara până în 2020 și a deținut și funcția de director administrativ al Aeroportului Internațional „Traian Vuia”. El a fost demis de fostul director al AIT, generalul (r) Dorel Grădinaru. Acesta din urmă a fost, la rândul lui, schimbat din funcție, după ce, la finele anului trecut, consiliul de administrație a decis să nu-i mai prelungească mandatul.

„În primul rând este o numire temporară, provizorie. Apoi, este vorba de un om cu experienţă în aviaţie”, a declarat, pentru G4Media, Sorin Grindeanu.

De la handling, la construcții și aeroport

Lucian Taropa a a intrat în CL Timișoara în 2012, când a candidat din partea PP-DD. Ulterior a trecut la PSD. În 2013, a devenit şi director de marketing la AIT și, în perioada în care Sorin GRindeanu a fost premier, a fost numit provizoriu în consiliile de administrație de la Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanța și CFR Marfă SA. Doamnele Taropa și Grindeanu sunt asociate într-o societate comercială la care a fost angajat și Lucian Taropa.

Lucian Taropa a terminat liceul în Caransebeș, la fel ca Sorin Grindeanu. El a urmat apoi cursurile Facultății de Management turistic și comercial la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, unde a făcut și un masterat în administrare și negocieri în afaceri. Primul său loc de muncă a fost „station manager” la Carpatair, având ca activități și responsabilități principale „coordonare și supervizare servicii handling”. A fost, pe rând, director de vânzări la o firmă care vindea telefoane mobile, economist la o companie de construcții, respectiv la farmacia deținută de soția sa. Apoi a plecat la aeroport.

About Post Author