Lucian Taropa, prietenul lui Sorin Grindeanu, patru ani în Consiliul de Administrație al Autorităţii Aeronautice Civile

lucian taropa

Lucian Taropa (dreapta) a fost consilier local la Timișoara timp de două mandate

Numit în ianuarie, provizoriu, în CA-ul de la Autoritatea Aeronautică Civilă, Lucian Taropa stă în funcție patru ani. Fost director administrativ al Aeroportului Timișoara și fost consilier local din partea PSD, Taropa este și prieten bun cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucian Taropa este, din 11 octombrie, membru definitiv al Consiliului de Administrație al Autorităţii Aeronautice Civil. Potrivit G4Media, el va avea un mandat de patru ani și va primi o indemnizație fixă brută de 15.168 de lei lunar. Acesteia i se adaugă o indemnizație variabilă, a cărei valoare nu este trecută în contract și care depinde de îndeplinirea unor criterii de performanță.

Fost consilier local, Lucian Taropa a fost numit provizoriu în acest CA în luna ianuarie. El fusese demis anterior din funcția de director administrativ al al Aeroportului Internațional Timișoara. „Este o numire temporară, provizorie. Apoi, este vorba de un om cu experienţă în aviaţie”, declara, la acea vreme, Sorin Grindeanu.

Lucian Taropa a intrat în CL Timișoara în 2012, din partea PP-DD, și ulterior a trecut la PSD. În 2013, a devenit director de marketing la AIT și, în perioada în care Grindeanu a fost premier, a fost numit în consiliile de administrație de la Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanța și CFR Marfă SA. Soția sa și soția lui Sorin Grindeanu au deschis împreună o societate comercială.

About Post Author