Legătura cu A1, pe la Sânandrei, ar putea intra repede din nou în șantier. Anunțul DRDP

Sânandrei

foto: Arhivă

Există un câștigător pentru contractul de la drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69. Dacă nu sunt contestații, vor fi semnate și actele și se va trece la munca pe șantier. Contractul inițial a fost reziliat în toamna lui 2023, din cauza mobilizării proaste a italienilor de la Todini SpA.

Decizia de reziliere a contractului la drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69 a fost luată „din cauza incapacității financiare de gestionare a contractului de către antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor și a angaților, pentru asigurarea unui ritm de execuție corespunzător”. Se întâmpla în septembrie 2023, când stadiul lucrărilor era de numai 25%.

Licitația pentru restul de executat a fost lansată în octombrie, iar acum DRDP anunță că a fost desemnată câștigătoare oferta depusă de asocierea Drumuri și Poduri Banat SRL – Maxagro Center SRL – Opr Asfalt SRL – Obras Publicas y Regadios SA, la un preț de 263,5 milioane de lei, cu TVA.

„Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. După semnarea contractului, perioada proiectare și execuție va fi de 12 de luni. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent”, a transmis DRDP Timișoara.

Șoseaua cu patru benzi are aproape 10 km și va fi foarte utilă pentru șoferii care vor ajunge mai rapid de la Timișoara pe autostrada A1. Traseul începe cu circa 300 înaintea intersecției dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier, și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1.

About Post Author