Contract reziliat pentru descărcarea către Autostrada A1, de la Sânandrei

Sânandrei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți rezilierea contractului pentru descărcarea de pe Autostrada A1 către Timișoara, de la Sânandrei. Italienii de la Todini au avansat în acest an doar 5% pe acest șantier.

„Răbdarea a ajuns la capăt, reziliem contractul. Modul în care au gestionat această lucrare nu poate fi acceptat. Au făcut progres de la începutul anului, 5%. Este un lucru pe care nu îl putem accepta. Nu sunt adeptul rezilierii contractelor că nu e treaba unui ministru să facă lucrul acesta. Dar atunci când lucrurile nu merg, trebuie să iei decizii. O să încercăm să intrăm pe o procedură rapidă, astfel încât să avem foarte repede un constructor”, a spus, marți, Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, pe alte șantiere, unde sunt lucrări complicate, mobilizarea constructorilor este însemnată.

„Vin de pe șantiere unde sunt lucrări foarte grele. Am fost pe Autostrada Transilvania, am văzut două loturi care cred eu că sunt cele mai grele din țară în acest moment, de la Nădășel la Poarta Sălajului, unde se lucrează extraordinar de greu, pentru că o iau la vale dealurile, dar se lucrează, e o mobilizare exemplară acolo, cu pasaje, cu poduri. Aici e drum drept de vreo 10 kilometri care nu trece niciun râu, nimic deosebit, dar domnii aceștia nu au fost în stare să se mobilizeze. Deci s-a terminat, se reziliază contractul, asta este”, a mai afirmat ministrul.

Contractul pentru construirea noii descărcări de pe A1, d la Sânandrei, a fost atribuit, în 2020, către Todini Costruzioni Generali S.p.A., care a și depus singura ofertă. Prețul a fost de 189,5 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuție a contractului, semnat în ianuarie 2021, era de 24 de luni, adică martie 2023, dar a fost prelungită.

About Post Author