Legătura cu A1, de la Sânandrei, ar putea rămâne fără constructor. O lună, termen de încercare

sânandrei

Contractul pentru drumul de descărcare de pe Autostrada A1, spre Timișoara, de la Sânandrei, e la un pas de reziliere. Italienii de la Todini mai au timp aproximativ o lună să arate că noii subcontractori lucrează în ritm susținut.

„Există o perioadă de o lună pentru a vedea progres pe descărcarea de la A1, de la Sânandrei. Au făacut contracte cu alte companii, pe care au venit să le declare la CNAIR. Vreau să vedem dacă în următoarea lună există un progres vizibil. Dacă nu vor face treabă…” a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Ar putea fi ultima oportunitate pentru cei de la Todini Costruzioni Generali S.p.A să păstreze acest contract.

Italienii au câștigat licitația în vara anului 2020, la un preț de 189,5 milioane de lei, fără TVA. Drumul de legătură are aproximativ 10 km și începe cu 300 m înaintea intersecției dintre DJ 692 și E671 (DN 69). Contractul a fost semnat efectiv în ianuarie 2021, cu o durată de execuție de 24 de luni, din care șase luni pentru proiectare.

În luna aprilie, Todini a primit al doilae certificat negativ din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. La acea vreme, lucrarea era executată în proporției de numai 20%.

About Post Author