Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, vine la UVT

Seria „Ambasadori la UVT” continuă la Timișoara. De această dată, invitată este Excelența Sa Laurence Auer, ambasadorul Franței în România. Ea va susține, în Aula Magna a UVT, prelegerea „Franța și România în contextul relansării europene”.

Laurence Auer

Colaborarea dintre Franța și România, precum și bunele relații dintre cele două țări sunt cunoscute și întreținute permanent în rândul comunității academice a Universității de Vest. Discuția cu Excelența Sa, ambasadorul Laurence Auer, va viza relațiile dintre Franța și România și perspectivele de dezvoltare pentru perioada ce va urma.

Discuția, moderată de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT. Ea va fi transmisă live pe Facebook, marți, 8 iunie, de la ora 16,20.

Născută la Geneva, licențiată în limba și literatura engleză și având un Masterat în arabă (Universitatea Aix-Marseille), Laurence Aue, a obținut diplome de studii aprofundate la Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence și din Paris. Și-a început cariera diplomatică în 1984 în cadrul Ministerului Culturii din Franța. În calitate de ambasador al Republicii Franceze, va susține la UVT prelegerea cu titlul „La France et la Roumanie dans le context européen de relance”.