Lada cu Zestre, la o nouă ediție. Păstrătorii tradițiilor, invitați să se înscrie

lada cu zestre

foto: CCAJT

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează, în perioada februarie – iulie, a XVI-a ediție a Festivalului- Concurs Lada cu Zestre. Are mai multe secțiuni, care promovează, fiecare în felul ei, patrimoniul cultural viu din toate zonele și subzonele județului Timiș.

Festivalul Lada cu Zestre e structurat în următoarele secțiuni: coregrafie, muzică, expoziții, colecții, poezie dialectală, teatru popular și gastronomie tradițională. Ele sunt grupate în două categorii: Laureați și Zestrea Timișului.

Gospodinele sunt invitate să-și prezinte măiestria și moștenirea transmisă din generație în generație într-o competiție gastronomică. Dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri artistice, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari, colecționari de artă populară, precum și recitatori în grai bănățean își vor dovedi talentul în fața juriului din cele șasee centre zonale.

Reprezentanții localităților din județul Timiș sunt invitați să se înscrie în competiție printr-o notificare scrisă prin E-MAIL până în 24 februarie, ora 14.

Unde sunt spectacolele și care sunt premiile

Spectacolele – concurs se vor desfășura astfel:

  • Biled, sâmbătă, 18 martie, ora 14 – Zestrea Timișului
  • Jebel, duminică, 19 martie, ora 14 – Zestrea Timișului și Laureați
  • Otelec, sâmbătă, 25 martie, ora 14 – Zestrea Timișului și Laureați
  • Sânnicolau Mare, duminică, 26 martie, ora 14 – Zestrea Timișului și Laureați
  • Găvojdia, sâmbătă, 1 aprilie, ora 14 – Zestrea Timișului și Laureați
  • Nițchidorf, duminică, 2 aprilie, ora 14 – Categoria Zestrea Timișului

Vor fi acordate premii în bani, per localitate, în funcție de punctajul total acumulat, după cum urmează: Marele premiu – 4.500 de lei; Categoria Laureați: Premiul I – 4.000 de lei, Premiul II – 3.500 de lei, Premiul III – 3.000 de lei; Categoria Zestrea Timișului, Premiul I – 3.000 de lei, Premiul II – 2.500 de lei , Premiul III – 2.000 de lei.

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură și Artă, în parteneriat cu primăriile și consiliile locale, și este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

About Post Author