La capăt de drum. Industria Horeca protestează și la Timișoara

terase

Cu aproape un an de restricții din cauza pandemiei, industria ospitalității din România este la capătul puterilor. Oamenii ies din nou în stradă, în speranța că guvernul va înțelege situația disperată în care este acest sector.

Patronatul HO-RE Timișoara se alătură protestului inițiat de HORA București și colegii din industria ospitalității din țară. „Acest sector de activitate este cel mai afectat de pandemie, fiind restricționat din 14 martie 2020 și până în prezent. Suntem blocați și aduși în pragul falimentului, ca urmare a deciziilor autorităților, neconfirmate de nicio statistică științifică. Promisiunile guvernului ne-au dat încredere, dar deciziile au contrazis și ne-au lăsat făra speranță”, spune Corina Macri, președintele Horetim.

Potrivit celor din industria ospitalității, în acest moment, situația este dramatică. Practic, ei nu au primit despăgubiri, au fost făcute peste 120.000 de concedieri, iar pierderile pentru anul trecut se ridică la trei miliarde de euro. Ar fi în faliment 120.000 de companii din domeniu. În plus, guvernul a anulat voucherele de vacanță. Proiectul OUG pentru 20%, diferența din cifra de afaceri s-a redus de la 2,5 miliarde lei la un miliard, și nici aceia fără posibilitate de interpretare.

În aceste condiții, marți, 16 februarie, la ora 12, restaurantele din zona centrală – mai exact, terasele lor și serviciile de mâncare „to go” – vor fi închise. La ora 12 este anunțat un protest în Piața Unirii.

About Post Author