„Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”: începe stagiunea la Teatrul German

katzelmacher

Teatrul German de Stat deschide stagiunea 2021/2022 cu spectacolul „Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, de Rainer Werner Fassbinder, regizat de Eugen Jebeleanu. Vor fi două reprezentații, în 8 și 9 octombrie, de la ora 19,30.

Katzelmacher vorbește despre grupurile vulnerabile social, politic și sexual, despre pulsațiile violente și primare ale unei comunități împotriva unui element nou și despre mecanismele de luptă între individ și colectiv. Spectacolul analizează și situația muncitorilor români plecați la lucru în străinătate în pandemie, ale căror drepturi au fost încălcate de angajatori și instituțiile care ar fi trebuit să-i apere.

„Demersul meu artistic ca regizor m-a condus în ultimii ani să lucrez în România, Franța și Germania, în trei culturi diferite, lucrând cu actori și actrițe în trei limbi diferite. Limbajul a devenit astfel pentru mine o preocupare și m-a împins să caut sensuri și dedesubturi limbajul matern, celui vorbit sau celui total străin. In acest spectacol, am alternat între scenele verbale si cele non-verbale, la intersecția dintre două mijloace, cel teatral si cel cinematografic. Mi-am dorit să creez un teatru al empatiei, care să vorbească despre intoleranță, vulnerabilitate, exploatare și creșterea naționalismului ca pericol civic, dar și ca doctrină politică ce promovează discriminarea, excluderea și inegalitatea dintre oameni”, spune Eugen Jebeleanu.

Spectacolul a fost selecționat în Festivalul Național de Teatru, care ce se va desfășura în perioada 6-14 noiembrie 2021.

Accesul la teatru este permis doar pentru cei care au dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi peste 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru cei care au dovada trecerii prin boală, dar nu mai mult de 180 de zile. Numărul de locuri în sălile de spectacol este limitat la 50% din capacitate, iar masca este obligatorie.

About Post Author