JAZZx, line-up complet. Ce vom putea asculta în piețele centrale ale Timișoarei

jazzx

Line-up-ul JAZZx 2023 este acum complet. Au fost anunțate ultimele șapte nume care vor face parte din ediția cu numărul 11. Aceasta se va desfășura în piețele centrale ale Timișoarei, în perioada 26 iunie – 2 iulie.

Artiștii care completează lineup-ul JAZZx 2023 sunt Ben l’Oncle Soul, The Comet is Coming, Acetobă feat. Arcuș, Andrei Petrache Trio, Blue Noise, Luiza Zan Quintet și VanDerCris.

Ben l’Oncle Soul este un compozitor francez cu un stil retro. Este cunoscut pentru spectacolele sale live inedite. Arta sa este ca o viziune din soul modern și jazz, amestecată cu hip hop și R&B, influențată de rădăcinile sale franceze și afro-americane.

The Comet Is Coming este unul dintre cele mai definitorii și avangardiste trio-uri ale scenei britanice de jazz. În cea mai recentă apariție a lor, Hyper-Dimensional Expansion Beam, The Comet is Coming ne poartă în lumi noi și în noi perspective sonore.

Acetobă este cel mai nou proiect al toboșarului Radu Pieloiu, care prin acest experiment adoptă partea electronică și o integrează în setup-ul său live. Concertul de la JAZZx aduce și un nou experiment pentru artiștii timișoreni, colaborarea cu saxofonistul Alexandru Arcuș.

Andrei Petrache Trio a luat naștere în urmă cu trei ani. Andrei, pianist și compozitor, împreună cu Mike Alex (bas) și Philip Goron (percuție), formează un trio cu un background solid de muzică clasică și alternativă, cei trei fiind studenți sau absolvenți de Conservator.

Blue Noise – Marina-Alexandra Arsene (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana Dubyk (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocală/beatbox) – este o poveste a antagonismelor care, împreună, creează o muzicalitate originală.

Cu un concept muzical și estetic vizual nou, Luiza Zan lansează anul acesta un nou proiect muzical. Cvintetul aduce pe scenă muzicieni tineri, cu o formare solidă atât în muzica clasică, precum şi în jazz.

VanDerCris este o combinație incredibilă de muzicieni: un basist tânăr, optimist, matur în gândirea sa clară – Dănuț Blaga; un claviaturist alert, cu simțul armoniei – Marcelle Poaty Souami; un toboșar rock și pop cu aptitudini de producător muzical – Florin Cvasa; un vizitator de planete îndepărtate în drumul său spre infinit – Lucian Nagy; un chitarist al cărui nume este întortocheat și anagramat – VanDerCris (Horea CrișoVan).

Per total, artiștii care vor scrie povestea JAZZx în 2023 sunt: Shakti (John McLaughlin, Zakir Hussain, Shankar Mahadevan, Ganesh Rajagopalan, Selvaganesh Vinayakram), Thundercat, Ezra Collective, Bilal, Ibeyi, The Comet is Coming, Ben l’Oncle Soul, Tigran Hamasyan, Mammal Hands, Delvon Lamarr Organ Trio, Acetobă feat. Arcuș, Andrei Petrache Trio, Blue Noise, Luiza Zan Quintet, VanDerCris.

About Post Author