Izolați în România, premiu la Prix Circom. Despre înțelepți și pădurile lor

Povești de viață profunde și sincere, răs-povestite pentru noi, de o echipă a TVR Timișoara. Asta este, în câteva cuvinte, „Izolați în România”. Unul dintre documentarele sale a câștigat premiul Asociației televiziunilor publice regionale din Europa.

izolați în România

„Izolați în România”, cu documentarul „Cum am trăit într-o pădure?”, este câștigător la Prix Circom 2021, premiul Asociației televiziunilor publice regionale din Europa. Documentarul a fost desemnat câștigător la categoria „Minorități în societate”, sponsorizată de France Télévisions.

„Înțelepți, blânzi, singuri cu pădurile lor sunt văzuți acum în toată Europa. Dragii noștri Izolați au stat pe același ecran cu marile televiziuni europene. Deocamdată lăcrimăm de bucurie, așa cum am făcut-o în pădurile lor când le ascultam povestea. Și îi aplaudăm…pe ei, dar și pe tine, om bun! Voi ați adus cerul pe Pământ de când suntem împreună pe munți! Ce mare dar pentru credința lor chiar în Joia Mare de Paște!”, transmit realizatorii programului.

La Prix Circom 2021 au fost 11 categorii de concurs, la care s-au înscris 191 de producții. Cea mai mare concurență a fost la „Documentare” și „Minorități în societate”.

Echipa „Izolați în România” înseamnă Dite Dinesz, Marius Danci și Costi Buță. Poveștile lor ne spun că „avem prea multe, că simplitatea ajunge pentru o viață. O obții greu când nu ai poteci, o pădure, pace și o bucată de cer deasupra”.