Ionuț Nasleu, demis de la Piețe SA

nasleu

Întrunit de urgență marți dimineață, Consiliul de Administrație al Piețe SA l-a demis pe directorul Ionuț Nasleu.

Consiliul de Administrație de la Piețe SA nu a mai așteptat AGA programată marți după-amiază. S-a întrunit de urgență dimineață și a decis să-l trimită la plimbare pe Ionuț Nasleu. Acesta a fost demis din funcția de director, așa cum, de altfel, și ceruse cu o zi înainte.

„Plec cu fruntea sus și, cel mai important, rog actualul consiliu să nu sufere din cauza mea (…) CA-ul actual a fost solidar cu mine, n-a răspuns la Dominic Fritz, nu a vrut să ma schimbe când a cerut Dominic Fritz (…) Le cer imperios să mă demită mâine. Mâine să mă demită. Nu vreau ca ei să sufere din cauza mea. Plec cu fruntea sus”, afirma Nasleu, în conferința de presă susținută luni după-amiază.

Cel mai probabil înainte de sfârșitul săptămânii va fi numit un director interimar.

Nasleu vrea să fie lăsat în pace

„În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA. Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, știu tot ce am făcut pentru societatea Piețe SA în perioada cât am fost director, prin concurs, știu și colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă. Se va termina doar atunci când tot ce mi s-a pus în cârcă va fi demontat, acuzațiile aduse fiind nefondate”, a postat fostul director de la Piețe, pe Facebook.

Ionuț Naleu reclamă „hărțuirea” la care a fost supus și anunță că nu va mai comenta pe subiectul piețe. „Sper ca această hărțuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacții de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă”, conchide acesta.

Reacția lui Fritz

Primarul Dominic Fritz anunță, pe de altă parte, că a solicitat verificări suplimentare la Piețe SA. „Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea Piețe S.A. Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal. Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. Orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală”, a transmis edilul șef.