Ion Simu, urmărit de DNA, a câștigat concursul de director general la CFR Infrastructură

simu

sursa foto: clubferoviar.ro

Ion Alexandru Simu, director general interimar la CFR Infrastructură, ar fi câștigat concursul pentru un mandat de patru ani la conducerea companiei. El este suspect de abuz în serviciu, fiind cercetat într-un dosar instrumentat de DNA.

Potrivit Economedia, Ion Simu, director general interimar la CFR Infrastructură, ar fi câștigat concursul pentru un mandat de director plin. Simu a fost numit interimar la CFR Infrastructură în mandatul lui Sorin Grindeanu. În mandatul lui Simu, CFR Infrastructură a semnat șapte din cele opt mari contracte din PNRR (Caransebeș – Timișoara – Arad și Cluj – Oradea).

Formal, numirea sau revocarea unui manager este în responsabilitatea Consiliului de Administrație, dar CA-ul este numit de Adunarea Generală a Acționarilor, adică de minister.

,Să știți că e un om care și-a atins bornele din PNRR, pe parcursul anului 2022 a avut o bornă să semneze 50% dintre contractele finanțate prin PNRR. A ajuns la 90% (…) Din acest punct de vedere… e criteriul la care mă uit. În acest moment are calitatea de suspect… am și întrebat… are calitate de suspect, nu e învinuit (…) Dacă va fi trimis în judecată și va avea calitatea de inculpat va face un pas în spate, cred că în zilele următoare lucrurile se vor clarifica”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

DNA – Serviciul Teritorial Timișoara a dispus efectuarea urmăririi penale față de Ion Alexandru Simu, suspectat de instigare la abuz în serviciu, „dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, și instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Practic, împreună cu Petru Ceșa, director general adjunct tehnic la CFR, Simu a încercat să-și păstreze funcția de director la Sucursala Regionalei de Căi Ferate Timișoara, în eventualitatea că nu i-ar fi fost prelungit mandatul la șefia CFR SA.

About Post Author