Invitație de la Institutul Francez. Să vorbim despre Europa

institutul francez

Institutul Francez de la Timișoara începe o serie de conversații online, în scopul de a reflecta la schimbările în curs în societățile noastre. Vor fi invitați scriitori, istorici, filosofi, critici de teatru, artiști, creatori din toate domeniile.


Seria „Să vorbim despre Europa” este o nouă producție de la Institutul Francez din Timișoara. Ea începe miercuri, 10 februarie, la ora 18, pe pagina de Facebook a institutului. Jurnalista culturală Mihaela Dedeoglu va fi în dialog cu artiști, scriitori, filosofi, sociologi și creatori din toate domeniile. Vom vedea cum se prezintă societățile din care facem parte, care sunt angajamentele noastre pentru comunitate, care este starea culturii, a artei și a creației în Europa. Conversațiile propuse depășesc frontierele, atât prin subiectele abordate, cât și prin limbile de difuzare, care vor fi româna și franceza.

Primul invitat este cunoscutul critic de teatru franco-român George Banu. Născut în România, în 1943 și mutat la Paris în 1973, Banu este autorul unor opere fundamentale despre teatrul european. Urmează, în săptămânile care vin, filosoafa Monique Canto-Sperber, poeta Ana Blandiana, istoricul Elie Barnavi, profesoara de literatură Adriana Babeți, scriitoarea Ioana Pârvulescu, filosoful Cornel Moraru și mulți alții.