Investiție de milioane pentru o infrastructură de drumuri mai bună / FOTO

asfalt

Parte a grupului Maxagro, Compania Drumuri și Poduri Banat (DPB) a inaugurat vineri, la Sânandrei, cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu. DPB devine astfel cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând, în total, o capacitate de peste 700 tone de asfalt pe oră.

„Întotdeauna mi-am dorit să facem drumuri mai bune, pentru a circula mai bine. Datorită unor drumuri mai bune în Banat, am putea avea avans față de alte regiuni. Noua stație de asfalt este foarte modernă și recuperează între 4 și 10% din materialul ce trebuie aruncat. Facem asfalt mai bun, în mod mai economic, și tot Banatul are de câștigat de pe urma acestei stații. Sper să nu ne oprim la această investiție”, a spus, la evenimentul de deschidere, Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii grupului Maxagro.

„Marcăm un moment foart important în istoria companiei noastre, dar și în evoluția infrastructurii rutiere din Banat. Stația noastră de asfalt nu este o simplă investiție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Suntem o echipă tânără, în plină expansiune, care se bazează pe un colectiv dinamic și care crede într-un viitor verde, de aceea producem materiale de calitate și sustenabile, utilizând echipamente și utilaje performante, care reduc emisiile de CO2, consumul de combustibil și poluarea fonică”, a declarat, la rândul ei, Alexandra Zifceak, directorul general al companiei DPB.

Drumuri și Poduri Banat a devenit lider și pe piața construcțiilor din Banat, deținând tri stații de asfalt, două stații de betoane, cariere, balastiere, un laborator de încercări în construcții, o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, de peste 10 milioane de euro, și are finalizate lucrări în valoare de peste 35 milioane de euro.

Noua stație de asfalt este situată la Sânandrei, pe DN68.

About Post Author