Învățământul profesional, o șansă pentru zeci de elevi. Primesc burse și au și locuri de muncă

Învățământul profesional

Zeci de elevi din Timiș vor învăța o meserie în sistem de învățământ profesional dual. Primesc bursă lunară și au precontracte de angajare, pentru momentul în care își vor finaliza studiile. Din 2012, peste 1.500 de elevi au urmat aceste cursuri de învățământ profesional, iar 80% dintre s-au și angajat în domeniu.

Compania Continental se implică și în acest an școlar în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual în Timiș. Compania este unul dintre partenerii Liceului Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”. Sunt trei specializări: electromecanic utilaje și instalații industriale, electrician aparate și echipamente electrice și energetice și mecanic echipamente hidraulice și pneumatice. Pentru acest an școlar, 56 de elevi au fost repartizați în trei clase, câte una pentru fiecare specializare.

Elevii din sistemul de învățământ profesional dual primesc o bursă lunară de 400 de lei – 200 de lei din partea statului și 200 de lei din partea companiei, au masa și transportul asigurate și pot lucra peste vară la Continental. La finalizarea studiilor, pot deveni angajați ai acestei companii.

„Calificările în care îi formăm pe elevi au fost solicitate de-a lungul anilor de companiile partenere, în funcție de nevoile acestora, de cerințele de pe piața muncii. Ne dorim ca pe viitor să dezvoltăm un adevărat centru de formare profesională, cu mai mulți elevi și mai multe companii interesate de această formă de creștere și educare a tinerilor meseriași”, a declarat Luminița Filip, director al Liceului Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”.

Din 2012, de la reluarea educației de tip profesional în România, peste 1.500 de elevi au urmat cursurile Liceului Tehnologic Energetic „Ferdinand I”.

About Post Author