Intersecție majoră, închisă în câteva săptămâni, până la toamnă, în zona Bogdăneștilor

Bogdăneștilor

Se lucrează din nou pe marile șantiere ale primăriei. În zona Bogdăneștilor urmează închiderea completă, pe durata verii, a intersecției cu str. Hasdeu. Pe bd. Cetății se va merge pe același sens până spre jumătatea anului. Au reapărut muncitorii și pe bd. Prezan.

Pe cele trei mari șantiere deschise efectiv de primărie au revenit muncitorii. Cel puțin așa spune viceprimarul Ruben Lațcău, potrivit căruia se lucrează deja peste tot. „A început și pe Prezan activitatea de la zona Venus, în sensul giratoriu, unde am finalizat anul trecut toată partea de utilități. Din păcate a venit iarna și vremea proastă și n-am apucat să finalizăm fundația și să stabilizăm, să turnăm stratul de binder și de asfalt. Asta va fi făcut probabil în această lună”, spune acesta.

Lucrările de pe Prezan, începute încă din 2020, ar trebui finalizate în prima jumătate a anului, după o nouă prelungire de termen. Aici lucrează asocierea Strabag – Tubular Tehno Sistem – Cons Electrificarea Instal, care va primi 41,7 milioane de lei. Guvernul acoperă 18 milioane din această sumă.

„Pe Cetății au fost reluate lucrările și se lucrează în acest moment. Se continuă pe amplasament și probabil undeva la jumătatea acestui an se va trece și pe partea opusă”, explică Ruben Lațcău. Șantierul a început în în iunie 2021, iar circulația este închisă pe pe bd. Cetăţii, pe sensul de mers str. Gheorghe Lazăr – Calea Torontalului. Lucrările sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte șapte firme – Porr Bau GmbH, Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL. Totul costă 83,7 milioane de lei, cu TVA, de la bugetul local. Termenul de execuție pentru contractul care a inclus și șase luni de proiectare este de 36 de luni.

Ce urmează în zona Bogdăneștilor

Pe Calea Bogdăneștilor a fost finalizată schimbarea rețelelor de apă și canal în partea dinspre Alexandrescu, în partea dinspre calea ferată. Lucrările par să meargă într-un ritm bun și se pregătesc restricții majore în zonă.

„În următoarele două luni se va introduce o restricție pentru intersecția Bogdăneștilor – Hasdeu – Circumvalațiunii. Toată zona aceea probabil va fi închisă în următoarele luni, până în vară. Trebuie să refacem toate rețelele de utilități în subteran, toată fundația, și când vom finaliza o vom finaliza practic la asfalt, în așa fel încât în septembrie să putem finaliza acel sens giratoriu, să se poată circula. E acea intersecție unde momentan se circulă pe pietriș, unde anul trecut au fost niște restricții temporare, cât s-a schimbat rețeaua de termoficare. Obiectivul este să putem redeschide intersecția în septembrie”, mai spune viceprimarul.

Șantierul de reabilitare a liniei 5 tramvai plus carosabil a fost câștigat la licitație de asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Instal – Madi FHVAC – Swarco Traffic. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit în iunie 2020 și totul ar trebui să dureze 31 de luni. Lucrările costă 116 milioane de lei, din care aproape 90 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional.

About Post Author