Intersecția de la Balta Verde se deschide abia la finele lui septembrie. N-au venit șinele de tramvai

balta verde

Șantierul de pe Calea Bogdăneștilor

Intersecția de la Balta Verde nu va fi deschisă la începerea anului școlar. Șantierul de pe Calea Bogdăneștilor este în întârziere, din cauza livrării șinelor de tramvai. Pe bd. Cetății se lucrează însă în ritm bun, susține viceprimarul Ruben Lațcău.

Cei care locuiesc în zona bd. Cetății mai au de așteptat o lună și ceva până când intersecția de la Balta Verde va fi redeschisă. Pe acolo ar fi trebuit să se poată circula din 5 septembrie, chiar din ziua în care începe anul școlar.

„Pe Bogdăneștilor, cea mai avansată porțiune de lucrări este între Alexandrescu și intersecția cu Cetății. Toate eforturile în perioada aceasta ar trebui să se concentreze pe finalizarea intersecției cât mai repede posibil. Până la Alexandrescu, toate benzile de circulație pe carosabil au primele straturi de asfalt turnate, iar terasamentele liniilor de tramvai sunt finalizate. Urmează montarea stâlpilor mediani și a fundației liniilor de cale.

Constructorul are însă întârzieri față de graficul de execuție, pe care își asumă să le recupereze. Decalajele au apărut cu livrarea întârziată a șinelor pentru linia cale, în special componentele din intersecția cu Cetății. Este partea de lucrare cu cel mai ridicat nivel de complexitate, dar care va permite ca tramvaiele de pe Cetății să circule pe rute înspre Ronaț și, după finalizarea podului și pasajului de la Solventul, spre Dâmbovița. Din păcate, din acest motiv, intersecția nu va putea fi deschisă în 5 septembrie, ci doar la finalul lunii viitoare”, explică viceprimarul Ruben Lațcău.

Pe Cetății, lucrurile avansează bine

Lucrările de pe Calea Bogdăneștilor sunt executate în proporție de 38%, termenul de finalizare fiind august 2023. Până acum, primăria a făcut plăți în valoare de aproximativ 48 de milioane de lei.

Lucrurile stau mai bine în ceea ce privește șantierul de pe bd. Cetății. „Stâlpii mediani au fost montați, liniile de tramvai se apropie de finalizare ca fundații și montare, exceptând intersecțiile, iar partea stângă (venind dinspre Torontalului spre Bogdăneștilor) este finalizată cu excepția ultimului strat de asfalt. Acum două luni, șantierul a ajuns la 50%, iar astăzi, șantierul se află la 60%. Termenul de finalizare este septembrie 2023. Pentru acest proiect am efectuat plăți de peste 50 de milioane de lei, în întregime din bugetul local”, mai spune Lațcău.

About Post Author