Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox: la Timișoara e așteptat Patriarhul Daniel

Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox

La Timișoara începe joi a șaptea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox (ITO). Mii de tineri sunt așteptați să participe la prelegeri și la celelalte acțiuni organizate cu acest prilej. La deschiderea din Parcul Rozelor va vorbi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Deschiderea oficială a celei de-a șaptea ediții a ITO – Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox se va desfășura în Parcul Rozelor, joi, 31 august, de la ora 18. Totul începe cu imnul patriarhal, urmat de imnul României și de cuvântul de deschidere rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan. Este așteptat să li se adreseze tinerilor participanți Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Vor avea mesaje Ciprian Olinici, secretar de stat pentru Culte, Alin Nica, președintele CJ Timiș, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Evenimentul își propune să reunească la Timișoara aproximativ 3.500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Lor li se pot adăuga, estimează organizatorii, încă 1.500-2.000 de tineri din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și din celelalte eparhii ale Mitropoliei Banatului.

ITO 2023 Timișoara urmează celorlalte întâlniri internaționale ale tinerilor ortodocși organizate în Patriarhia Română, respectiv la Baia-Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).

Programul complet al evenimentului care se va încheia duminică, 3 septembrie, poate fi consultat AICI.

About Post Author