Institutul Regional de Oncologie va trece de guvern. Apoi ar trebui organizată licitația de execuție

oncologie

Încă un „pas important” pentru construirea viitorului institut regional de oncologie de la Timișoara. Tot unul birocratic. Urmază să fie adoptată hotărârea de guvern prvind indicatorii tehnico-economici ai investiției, care este finanțată din PNRR.

„Pas important pentru avansarea proiectului de construire a Institutului Regional de Oncologie Timișoara. Ministerul Sănătății a promovat proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea pregătirii pentru construcție. Noul institut va avea 250 de paturi: spitalizare continuă – 121 paturi , chirurgie oncologică – 55 paturi, anestezie-terapie intensivă – 24 paturi, spitalizare de zi – 35 paturi, chirurgie de zi -15 paturi. Institutul va cuprinde și un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale, pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament”, a anunțat, sâmbătă seară, pe Facebook, Ministerul Sănătății.

institutul oncologic

Hotărârea de guvern face referire la „reaprobarea indicatorilor tehnico-economici”. Investiția se ridică la 1,15 miliarde de lei și este finanțată de Ministerul Sănătății prin PNRR.

În urmă cu o lună, deputatul PSD Alfred Simonis declara că de construirea noului spital se va ocupa Compania Națională de Investiții. „Cred că anul acesta va începe demolarea părţii care trebuie demolată. În următoarele săptămâni, Guvernul României va adopta ordonanţa de urgenţă care va permite preluarea de către CNI a investiţiei. CNI va derula, în sistem de urgenţă, licitaţia, după care să înceapă partea de demolare şi evident, construcţia acelui spital atât de aşteptat”, spunea acesta. Ordonanța de urgență nu a fost încă adoptată.

About Post Author