Începe oficial proiectarea la Castelul Huniade. Documentul trebuie să fie gata în martie

castelul huniade

Controversata companie Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA începe lucrul la proiectul tehnic de reabilitare de la Castelul Huniade. Documentația trebuie să fie gata în șapte luni.

CJ Timiș a emis ordinul de începere pentru serviciile de proiectare de la Castelul Huniade. Lucrul efectiv la proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade va porni vineri, 26 august. Documentația va fi întocmită de Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, câștigătoarea licitației, pentru o sumă de 1.5 milioane lei, cu TVA.

Firma are sediul în Iași și a realizat și studiile de restaurare de la cazinoul din Constanța. În 2018 însă, ea a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune. Societatea ar fi prezentat la plată „situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1,2 milioane de lei”. Se întâmpla în perioada 2008 – 2011.

Banii de execuție pentru Castelul Huniade, o necunoscută

Proiectul tehnic pentru reabilitarea Castelului Huniade trebuie terminat în șapte luni, adică la finele lui martie 2023. El va trebui să țină cont și de necesitatea punerii în valoare a unui donjon din secolul XIV, ale cărui ruine au fost descoperite în curtea interioară a castelului.

În iulie 2019 a fost semnată recepția lucrărilor la aripa de nord-vest de la Castelul Huniade. Consolidarea acesteia a început în 2006, dar lucrările au fost oprite de mai multe ori. Proiectul a fost finanțat de la bugetul CJ Timiș cu aproximativ 12 milioane de lei.

Potrivit DALI-ului realizat de aceeași firmă, santierul de reabilitare ar urma să dureze trei ani. Prețul estimat este de 185,2 milioane de lei, cu TVA, și nu se știe de unde ar putea veni banii.

About Post Author