Începe anul universitar la UVT. Primarul Lisabonei devine Doctor Honoris Causa

uvt

Universitatea de Vest din Timișoara deschide anul universitar cu o săptămână plină de energie și cu multe evenimente. În 3 octombrie are loc și o nouă ediție a Univibes, la care sunt invitați Alternosfera, Ada Milea și mulți alții.

La UVT începe luni, 26 septembrie, un program dedicat „bobocilor”, în care sunt incluse activitățile specifice Săptămânii de inițiere „Bun venit la UVT”. Aceasta este o perioadă de cunoaștere și acomodare, care propune, până în 3 octombrie, o mulțime de evenimente. Studenții din anul întâi sunt așteptați la UVT pentru a descoperi cum funcționează mediul universitar și pentru momente de bucurie alături de noii prieteni.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022 / 2023 va fi organizată joi, 29 septembrie, de la ora 12, în Aula Magna „Ioan Curea”. Invitatul special este Excelența Sa, Carlos Moedas, primarul Lisabonei, personalitate politică și academică de talie internațională, fost comisar european pentru Cercetare și Inovare. Acesta va primi în aceeași zi, de la ora 10, titlul de Doctor Honoris Causa al UVT.

Duminică, 2 octombrie, are loc ediția a cincea a UVT Liberty Marathon. Evenimentul din acest an este special și pentru că este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, În plus, din aceast an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului. Medalia de finisher a acestei ediții este semnată de Mihai Covaliu, președinte al COSR, campion olimpic mondial și european.

Ultima zi a săptămânii de inițiere se va încheia cu festivalul Univibes 2022 – Occupy the university!. Alternosfera, FC DNB 2022 (Gojira & Planet H feat. Psihotrop), Ada Milea & Bobo Burlăcianu, Amalia Gaita, Raven’s Heart, KiNDLEiN, DJ Cra, George Allen, DJ K-lu și dj KuKy vor transforma universitatea într-un mare dancefloor.

Programul evenimentelor propuse de UVT pentru viitoarea săptămână poate fi urmărit AICI.

About Post Author