Încep Nocturnaliile. #dosztoievskij b@r se redeschide în Curtea Franciscană

#dosztoievskij b@r

Foto: Anca Buzatu

La 200 de ani de la nașterea lui Feodor Mihailovici Dostoievski, Compania independentă Arte-Factum dedică Laboratorul de introspecție teatrală romanului „Crimă și pedeapsă”. Stagiunea Nocturnalii in / outdoor se deschide joi, 18 august, când sunteți invitați la #dosztoievskij b@r/reopening.

#dosztoievskij b@r/reopening, al regizorului Levente Kocsárdi, este un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție. E simplu și nu e, spune regizorul: „Deconstruim și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință. În #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov”.

Rezultat al Laboratorului de introspecție teatrală, proiect independent la a șasea ediție, spectacolul are, în urma castingului deschis, o distribuție de actori din România, Serbia, Republica Moldova. Este vorba despre Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Korina Troća, Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol și Alexandru Bogdan Popescu.

Scenografia este creația arh. MC.Donici, iar dramaturgia îi aparținei Simona Donici. Conntextul muzical e semnat Kocsárdi Levente, de mișcarea scenică s-a ocupat Alin Radu, iar de video-mapping, Sebastian Hamburger. Spectacolul are loc joi, 18 august, de la ora 20, în Curtea Franciscană, la Centrul de Cultură și Artă.

O producție a companiei de teatru independent Arte-Factum. Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș . Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely. Rezervări de locuri: 0752-111.807.

About Post Author