Încă un invitat de Nobel, la UVT: Eric Maskin, de la Harvard

Eric Maskin

Eric Maskin, profesor la Universitatea Harvard și laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2007, vine la Timișoara. El va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UVT și va susține și o conferință.

Eric Stark Maskin este un economist american, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în anul 2007 pentru lucrări legate de teoria concepției mecanismelor. Maskin a împărțit premiul Nobel pentru științe economice cu alți doi economiști americani – Leonid Hurwicz și Roger Myerson.

Joi, 6 iulie, de la ora 18, în Aula Magna a UVT, Eric Maskin va susține conferința cu titlul „Financial crises: why they happen and what to do about them?”. Întâlnirea va fi moderată de redactorul-șef al publicației Forbes România, Ionuț Bonoiu, o voce importantă a presei din domeniul analizei financiare și economice, publicist cu vizibilitate al mediului public românesc.

Vineri, 7 iulie, de la ora 9, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa UVT renumitului economist american, într-o festivitate specială. Pentru participarea la aceste evenimente, trebuie să completați acest formular.

„Suntem onorați de alăturarea economistului de talie mondială Eric Maskin, laureat Nobel pentru economie în 2007, la comunitatea noastră academică. Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, Universitatea de Vest îi aduce o recunoaștere exemplarului om de știință Eric Maskin, pentru contribuția adusă la înțelegerea complexității economiei de azi”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

About Post Author