22 ianuarie 2021

Încă se negociază pentru apă caldă și căldură la Timișoara

apă caldă

Negocierile cu E.ON Energie România nu s-au încheiat. Cele două părți cred că pot ajunge o înțelegere, pentru ca zeci de mii de timișoreni să nu înghețe în case. Datoriile Colterm către acest furnizor depășesc 80 de milioane de lei.

E.ON Energie are pâinea și cuțitul în cazul Colterm. Cu facturi imense neplătite și nerespectarea condițiilor contractuale, societatea de termoficare a Primăriei Timișoara este, din nou, pe marginea prăpastiei. Nu e de ieri, de azi, ci de ani. Furnizorul de gaz spune că e dispus să discute.

„E.ON Energie România și-a exprimat disponibilitatea de a continua livrarea de gaze naturale în formula propusă, cu efectuarea plății în avans sau cu constituire de garanții destinate acoperirii riscului de neîncasare a obligațiilor de plată. Colterm S.A. a acumulat datorii semnificative faţă de E.ON Energie România de-a lungul timpului, ca urmare a neachitării contravalorii gazelor naturale consumate şi a întârzierilor repetate la plata facturilor. În prezent, valoarea totală a datoriilor scadente ale Colterm S.A. depășește 80 milioane de lei”, transmite compania.

E.ON Energie așteaptă „o soluție viabilă”

E simplu: oricâtă bunăvoință ar avea E.ON Energie, ea cumpără gazul și trebuie să-l plătească. „Astfel de situații în care parteneri importanți, precum Colterm SA, nu își onorează obligațiile de plată în mod repetat, conduc la a consecințe în lanț în întreaga activitate a companiei noastre. Ne exprimăm încrederea că societatea Colterm şi autoritățile municipiului Timişoara vor identifica o soluţie viabilă care să susțină costurile furnizării pe toată perioada sezonului rece. Întreruperea furnizării gazelor naturale, ca soluție extremă, ar avea consecințe care s-ar răsfrânge în mod nedrept asupra locuitorilor municipiului Timișoara, din motive neimputabile companiei noastre”, spun reprezentanții acesteia.

Negocierile cu PMT și Colterm nu s-au încheiat și e foarte posibil ca, pe modelul deja testat, viitorul contract să fie semnat pe câteva zile, pentru ca discuțiile să poată continua. Urmează să vedem și reacția oficială a PMT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: