Încă 8 fluxuri de vaccinare pregătite la Timișoara. Nu se știe câte vor fi aprobate

pfizer

Încă un centru de vaccinare este pregătit de deschidere la Timișoara. Acesta poate asigura opt fluxuri. Se așteaptă decizia prin care se va ști câte pot fi „pornite” efectiv în capitala Banatului.

Centrul de vaccinare din incinta complexului imobiliar Isho, unde pot fi operaționalizate până la opt fluxuri, este pregătit pentru deschidere. Decizia va fi luată în aceste zile de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș, în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile pentru Timișoara. Din CJCCI Timiș fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai ministerelor Apărării și de Interne. Primăria Timișoara nu este membră în această structură.

„Suntem gata să deschidem și centrul de vaccinare Isho. La acest centru putem operaționaliza până la opt fluxuri, așa cum sunt numite în documentele oficiale spațiile destinate vaccinării și procesele din interiorul lor. Acesta va fi cel mai mare din oraș, cel puțin până acum. Timișorenii au început deja să se vaccineze la centrul de la Iulius Town cu două fluxuri, și la spitalul CFR”, transmite primarul Dominic Fritz.

Decizia nu e la primărie

Edilul mulțumește prefectului Liliana Oneț pentru solicitările făcute către Ministerul Apărării Naționale, coordonatorul procesului de vaccinare și Institutul Național de Sănătate Publică, de deschidere a mai multor centre în Timiș. Oricum, încă nu se știe câte din cele nouă fluxuri aprobate suplimentar pentru județ vor fi alocate la Timișoara. Decizia nu aparține primăriei.

„Am solicitat, bineînțeles, și doze de vaccin pe măsura cererii, pentru ca Timișoara să aibă mai multe centre, cât mai repede (…) Aș vrea să clarific și diferența dintre numărul de vaccinuri ajuns la Timișoara și cel primit la Cluj, orașe-centre regionale de distribuție. În timp ce de la Timișoara vaccinurile pleacă spre 4 județe – Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara – de la Cluj, de exemplu, se distribuie vaccinuri către 6 județe: Cluj, Bistrița Năsăud, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. Am cerut colegilor mei de la DSP Timiș o situație detaliată să știm câte doze rămân aici, în Timiș”, a mai precizat Fritz.

About Post Author